Gebiedsorganisaties websites en gebiedswebsites


LTO Noord - Delflands Groen
Delflands Groen is de locale afdeling in Midden-Delfland e.o. van de Land en Tuinbouw Organisatie, de belangenbehartiger van boeren en tuinders.

Vockestaert
De Agrarische Natuurvereniging Vockestaert is een vereniging van boeren en burgers die zich bezighouden met de uitvoering van agrarisch natuurbeheer en landschapsbeheer in Midden-Delfland e.o.

Midden-Delfland vereniging
De Midden-Delfland Vereniging stelt zich ten doel betrokken te zijn en blijven bij alles wat zich in dit gebied afspeelt. Dit geldt voor het geven van informatie over het gebied, de bestuurlijke vernieuwing, voor het beheer en voor de bescherming van de bufferzone die Midden-Delfland is.

Actiecomité Behoud Woudweg e.o.
Website over de strijd tegen de dreigende teloorgang door de reconstructie van misschien wel het mooiste stukje Midden-Delfland.

Midden-Delfland pages
Website over alles wat te maken heeft met Midden-Delfland zoals: bewoners, dorpen, cultuur, natuur, recreatie, monumenten, verenigingen, geschiedenis, waterbeheer enz. De meest conplete website over Midden-delfland met o.a evenementenagenda, foto's, nieuws, verschillende historische en actuele kaarten, enz. enz.

Midden-Delfland door Paul Meuldijk
Website van Paul Meuldijk, bekend van zijn prachtige Midden-Delflandse polderfoto’s en auteur van een boek over de Holierhoekse en Zouteveense polder met vele van zijn foto’s.

Midden-Delfland is Mensenwerk
De stichting Midden-Delfland is Mensenwerk wekt de geschiedenis van Midden-Delfland opnieuw tot leven met persoonlijke verhalen, voorwerpen, foto’s, documenten, historische plaatsen en objecten.

Trekkertrek Schipluiden
Stichting Trekkertrek Schipluiden organiseert een jaarlijs terugkerend spectakel met rokende en ronkende tractoren en ander vermaak in een weiland aan de Dorppolderweg aan de rand van de Klaas Engelbrechtpolder net buiten Schipluiden.

Vitaal Midden-Delfland
Website die strijdt voor het aanleggen van de juiste nieuwe westelijke oeververbinding en dat is de Oranjetunnel.

Stichting Batavier
De Stichting Batavier heeft ten doel:te bewaken dat alle afspraken gemaakt in het kader van het IODS (aanleg van de snelweg A4 Delft-Schiedam) integraal worden nagekomen en worden uitgevoerd en waar nodig in overleg met de Stichting worden aangevuld.

Websites van agrarische bedrijven in Midden-Delfland 


Kaas en Zuivelboerderij van Winden
Website van melkveebedrijf op historische boerderij. In de oude stal is sinds 2000 de sfeervolle kaas en zuivelwinkel gevestigd waar de eigen boerenkaas en zuivel wordt verkocht. Daarnaast zijn hier ook andere streekproducten te koop.

Hoeve Bouwlust
Website van boerderijcamping/fokveebedrijf op historische boerderij in Midden-Delfland. Voor kinderfeestjes, crea workshops, boerengolf en nog veel meer kunt u terecht op deze boerderij.

De Paardenstal
Website van melkveebedrijf in Midden-Delfland met een tot sfeervolle ontvangstruimte verbouwde voormalige paardenstal die nu gebruikt wordt voor verjaardagen, jubilea, personeelsuitjes, enz. Ook een rondleiding op dit moderne melkveebedrijf, waar met een robot wordt gemolken, behoort tot de mogelijkheden.

Stal de Karperhoeve
Website van Vleesveehouderij met paardensportbedrijf op historische boerderij. Ook voor kinderfeestjes, huifkarritten en bedrijfsuitjes kunt u op de Karperhoeve terecht.

Delflandshof
Website van streekzuivelfabriekje van een aantal boeren uit Midden-Delfland

Melkveehouderij Dijkshoorn
Website van melkveehouderij in Midden-Delfland. Op deze boerderij wordt gemolken met robots.

Overige websites


Recreatieschap Midden-Delfland
Het Recreatieschap Midden-Delfland behartigt de belangen van de openluchtrecreatie, rekening houdend met het landelijke karakter, natuur, landschap en milieu in Midden-Delfland.

Gemeente Midden-Delfland
Website van de gemeente die bestaat uit de voormalige gemeenten Maasland en Schipluiden, ook Den Hoorn en ’t Woudt maken deel uit van deze gemeente.

Hof van Delfland
Website van het Hof van Delfland gebied waar Midden-Delfland onderdeel van uitmaakt.

Laatste update januari 2015